...sağlık bakanlığı...sgk...mali konular...makaleler...ihale...tedavi hizmetleri...ilaç ve eczacılık...denetim

3.01.2010

RADYOLOJİ PERSONELİ ÇALIŞMA SÜRESİ

RADYOLOJİ PERSONELİ ÇALIŞMA SÜRESİ

Radyasyon kaynaklarıyla çalışan sağlık personelinin çalışma süreleriyle ilgili 08.10.2007 tarih ve 21025 sayılı Tedavi Hiz. Gen. Müdürlüğü yazısında sağlık personelinin 45 ve 40 saatlik haftalık sınırlar dahilinde ve radyasyon doz limiti içerisinde kalarak çalıştırılabileceği düzenlemesi duyuruldu.
Bu konu üzerinde daha önce Sayıştay’ın Performans Denetim Raporunda da durulmuştu.
“Kamu sağlık personelinin çalışma sürelerini düzenleyen 31/12/1980 tarihli ve 2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanunun 2 nci maddesi 28/03/2007 tarihli ve 5614 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile değiştirilerek; “Kamu sağlık hizmetlerinde çalışan personelin haftalık kanunî çalışma süresi 45 saat, 4 üncü maddede tanınmış olan haktan yararlananlar için ise 40 saattir. Personelin günlük çalışma saatleri, 657 ve 926 sayılı kanunlardaki hükümlere göre tespit edilir. Ancak, bu personelden iyonlaştırıcı radyasyon ile teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş veya işlemlerde çalışan personel, Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikte belirlenen radyasyon dozu limitleri içinde çalıştırılabilir."şeklinde yeniden düzenlenmiş,
Bu Kanun değişikliğiyle iyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile çalışan sağlık personelinin Bakanlığımızca çıkarılacak Yönetmelikte belirlenen radyasyon dozu limitleri içinde çalıştırılabileceği hüküm altına alınmış, bahsi geçen Yönetmelik (Kamu Sağlık Hizmetlerinde İyonlaştırıcı Radyasyon Kaynakları İle Çalışan Personelin Radyasyon Doz Limitleri Hakkında Yönetmelik) 6/10/2007 tarihli ve 26665 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Buna göre;
Radyasyonla çalışan kamu sağlık personelinin mesailerinin mezkur Yönetmelikte öngörülen radyasyon doz limitleri içerisinde kalmak kaydıyla 2368 sayılı Kanunun değişik 2 nci maddesinde belirtilen haftalık 45 saat olarak tanzim edilmesi, aynı Kanunun 4 üncü maddesinden yararlanan personel için 40 saat olarak uygulanması istenmiştir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails