...sağlık bakanlığı...sgk...mali konular...makaleler...ihale...tedavi hizmetleri...ilaç ve eczacılık...denetim

3.01.2010

SAĞLIKTA HİZMET ALIMI RED

SAĞLIKTA HİZMET ALIMI RED


657’nin 36. Md.'nin iptal istemi Anayasa Mahkemesince reddedildi.
657 SAYILI DMK'NIN 36. MADDESİ
III - SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI:
Bu sınıf, sağlık hizmetlerinde (Hayvan sağlığı dahil) mesleki eğitim görerek yetişmiş olan tabip, diş tabibi, eczacı, veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan yüksek öğrenim görmüş fizikoterapist, tıp teknoloğu, ebe, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmetler mütehassısı, biyolog, pisikolog, diyetçi, sağlık muhendisi, sağlık fizikçisi, sağlık idarecisi ile ebe ve hemşire, hemşire yardımcısı, (Fizik tedavi, laboratuvar, eczacı, diş anestezi, röntgen teknisyenleri ve yardımcıları, çevre sağlığı ve toplum sağlığı teknisyeni dahil) sağlık savaş memuru, hayvan sağlık memuru ve benzeri sağlık personelini kapsar.
(Ek paragraf: 10/7/2003-4924/11 md.) Bu sınıfa dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetler, lüzumu halinde bedeli döner sermaye gelirlerinden ödenmek kaydıyla, Bakanlıkça tespit edilecek esas ve usullere göre hizmet satın alınması yoluyla gördürülebilir.

…………………………………………………………..
SAĞLIKTA HİZMET SATIN ALIMINA İLİŞKİN KANUN HÜKMÜNÜN İPTAL İSTEMİNE RET.

Ankara - Anayasa Mahkemesi, sağlık personeli tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerin, lüzumu halinde bedeli döner sermaye gelirlerinden ödenmek kaydıyla, Bakanlıkça tespit edilecek esas ve usullere göre hizmet satın alınması yoluyla gördürülebileceğine ilişkin kanun hükmünün iptal istemini reddetti.

Danıştay 5. Dairesi, 14 Temmuz 1965 günlü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinin "III- Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı" başlıklı bendine 4924 sayılı Yasa ile eklenen paragrafın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuruyu bugünkü gündem toplantısında esastan ele alan Yüksek Mahkeme, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinin "III- Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı" başlıklı bendine 4924 sayılı Yasa ile eklenen paragrafın iptal istemini reddetti.

Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı; tabip, diş tabibi, eczacı, veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan fizikoterapist, tıp teknoloğu, ebe, hemşire, sağlık memuru, psikolog, diyetisyen, sağlık fizikçisi, toplum sağlığı teknisyeni dahil sağlık memuru, hayvan sağlık memuru ve benzeri sağlık personelini kapsıyor. (HABER X 22.11.2007)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails